Breaking

26 Nisan 2020 Pazar

3D Yazıcıda Büyük Parçalar Nasıl Basılır?

Büyük Parçaları 3D Yazıcıda Oluşturmak

3D Yazıcıda Büyük ölçülerde parçalar tek parça olarak elde edilemez. Büyük parçalar elde etmek için 3D Baskıyı parçalara ayırmak gerekir. Büyük parçaların tasarlanması aşamasında parçalı olarak düşünülür.

Çok büyük boyutlarda tasarlanmış ve oluşturulmuş 3D Nesneler sonradan programlar kullanılarak parçalı hale getirilir.

3D Yazıcıların Alüminyum Tablalarının boyutları belirli ölçüde yapılır. Genellikle 22 cm x 22 cm ölçülerinde yapılmaktadır. Z ekseni de 24cm yüksekliğe kadar ulaşmaktadır.

Keman parçalı olarak elde ediliyor
Keman parçalı olarak elde ediliyor
Çok Büyük ölçülere sahip her eşyayı biraz uğraş ile parçalar halinde tasarlanması sağlanır. Her bir parçası 3D yazıcı Alüminyum tablasının  ölçülerine sığacak şekilde parçalar belirlenir.

Büyük Nesneleri parçalara ayırmak için kullanılan çeşitli yazılım programları vardır. Bunlardan bir tanesi de Meshmixer programıdır.

Nesneleri bölme işlemini kolaylaştıran imkanı ile yazılımlar tarafından büyük 3D Nesneler birden fazla parçaya ayrılır. Birden fazla 3D Nesne tek tek 3D Yazıcılarda Alüminyum tablasının boyutlarına uygun ölçüler içerisinde baskısı sağlanır.

Keman Çalgı Aletinin 3D Yazıcıda Baskısı

Keman bir çalgı aleti olup tek parça halinde değişik ağaç cinsi malzemeler kullanılarak elde edilir. Keman dört parça olacak şekilde parçalara Meshmixer gibi programlar kullanılarak bölme işlemi gerçekleştirilir.


Keman çeşitleri Viyolin denilen yaylı çalgılar grubu içerisinde yer almaktadır. Viyolin çalgı grubu Keman, Viyola, Çello, Kontrbas olmak üzere boyut olarak dört çeşidi de vardır. Bunlar içerisinde Keman En küçükleridir.


Keman Çalgı Aleti ve  Yay Çubuğu
Keman Çalgı Aleti ve  Yay Çubuğu

Keman Çalgı Aleti ve Yay Çubuğu maddi olarak büyük fiyatlar oluşturmaktadır. Çocuklardan başlayıp profesyonel Keman Çalarlara kadar hitap edecek keman imalatları da mevcuttur.


Daha yeni keman öğrenmeye hevesli çocuklar için onların boyutlarına uygun ölçülerde keman çalgı aletini edinmek gerekmektedir. Çocuklar için üretilmiş Keman çalgı aletlerinin fiyatları kabul edilebilir fiyatlar arasındadır.

Profesyonel Keman Çalgı aletleri çok büyük fiyatlar ile ifade edilecek değerlerde yapılmaktadırlar.



Keman Çalgı Aleti 1. Parçası Baskısı
Keman Çalgı Aleti 1. Parçası Baskısı
Keman Çalgı aletleri fabrikasyon olarak imal edilebilmektedir. Yine fabrikasyon imalatların yanında emek sarf edilerek yapılan Keman çalgı aletleri de bulunur. Özen ile hazırlanan el emeği Keman çalgı aletleri kullanılırlıkları, ses tınıları gibi hususlar sebebi ile çok değerli bir duruma gelmektedir.

Keman Çalgı Aletini Çalmayı  düşündüğümüzden  başlangıçta çok daha büyük bir hayal gibi gözükür. 3D baskılı bir Keman Çalma aletini enstrüman olarak elde ettikten sonra  en fazla etkiye sahip olabilecek bir  hobi yapımcıları arasında yer almış olacaksınız.

3D Yazıcıda üretilen 3D Baskı Keman çalma Aleti ile okulunuzda bir gecede muhteşem eserleri sahnede sergileye bileceksiniz.

Keman çalgı aletinin içi boş olacak şekilde önce birinci parçası 3D Yazıcı ile baskısı tamamlanır. Küçük boyutlara ayırmamıza rağmen her bir parçanın baskısı yine de zamanımızı alacaktır.


Keman Çalgı Aleti 2.nci Parçasının Baskısı
Keman Çalgı Aleti 2.nci Parçasının Baskısı
Keman Çalgı Aletinin birinci parçası tamamlandıktan sonra, ikinci parçanın baskısını yapmak için girişimde bulunuruz. Birinci parça ile ikinci parça biri birinin devamı niteliğinde olmalıdır. Yoksa parçalar arasında kademeler meydana gelmesine sebep oluruz.


Keman Çalgı Aleti 3.nci Parçasının Baskısı
Keman Çalgı Aleti 3.nci Parçasının Baskısı
Keman Çalgı Aletinin gövde kısmını oluşturan üçüncü parçasının da 3D baskısı gerçekleştirilir. Üçüncü 3D baskı, dördüncü olarak hazırlanacak sap kısmı ile birleştirilecektir.

Keman Çalgı Aleti 4.nci Parçasının Baskısı

Keman Çalgı Aleti 4.nci Parçasının Baskısı
Keman Çalgı Aletinin dördüncü parçasının da 3D Nesne Baskısı tamamlandı. Daha sonra tüm parçalar biri biri ile yapıştırıcı kullanılarak birleştirmeleri sağlanır. Birleşim noktalarındaki çıkıntı veya istenilmeyen kalıntılar temizlenir.

Keman çalgı Aleti üzerinde zımparalama, parlatma , astar boya ve son kat boyası işlemlerinden sonra enstrümanımız ortaya çıkmış olur.

Keman Çalgı Aletinin 3D nesne baskı yolu ile parçalı olarak birleştirilmesi işlemleri ile büyük boyutlu parçaların elde edilmesini sağladık. 

Sonuç olarak istediğimiz parçalar büyük boyutlu olsa da 3D Yazıcılarda elde edilmesini parçalara bölerek oluşturmayı sağlayabiliyoruz.